Η πρώτη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα είναι γεγονός

Το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (Ελλ.Κ.Δ.Δ.), αφού έλαβε τη σχετική άδεια από τα ενδιαφερόμενα μέρη, έχει την ευχαρίστηση να σας ενημερώσει για την πρώτη διαμεσολάβηση, που πραγματοποιήθηκε στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία του στην Αθήνα.

Η διαφορά επί της οποίας έγινε η διαμεσολάβηση αφορούσε άρθρο του ALLAN COZINN στις εφημερίδες THE NEW YORK TIMES COMPANY [ΝΥΤ] και THE INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE SAS [ΙΗΤ], που δημοσιεύθηκε επίσης σε ένθετο των ΝΥΤ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχετικά με τον JOHN ALEXIS MARDAS.

Ο JOHN ALEXIS MARDAS εκπροσωπείτο από τους κ.κ. Γεώργιο Τσάκωνα, Δικηγόρο Αθηνών και William Stockler, Solicitor του Λονδίνου, και οι εφημερίδες THE NEW YORK TIMES COMPANY και THE INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE SAS από το Δικηγορικό Γραφείο του Λονδίνου FINERS STEPHENS INNOCENT LLP και τους δικηγόρους Αθηνών κ.κ. Πάνο Αλεξανδρή και Κων/νο Βουτεράκο της Δικηγορικής Εταιρίας ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΑΝΙΟΛΟΣ ΗΣΑΪΑΣ. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκπροσωπείτο από τους Δικηγόρους Αθηνών κ.κ. Γεώργιο Βουκελάτο και Χαρίκλεια Ακτουδιανάκη.

Διαμεσολαβητής ήταν ο Lord HOFFMANN, ο οποίος ήρθε ειδικά από το Λονδίνο γι’αυτό το λόγο.

Η διαμεσολάβηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16 Φεβρουαρίου 2010, στα ειδικά διαμορφωμένα για διαμεσολάβηση γραφεία του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας με επιτυχές αποτέλεσμα. Η διαμεσολάβηση διήρκησε μόνο οκτώ ώρες και κόστισε ένα απειροελάχιστο ποσοστό του κόστους μιας διεθνούς δικαστικής διαμάχης.

Πριν από την διεξαγωγή της διαμεσολάβησης, είχε ασκηθεί αγωγή του κ. Μάρδα κατά της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και είχαν αρχίσει δικαστικές διαδικασίες ενώπιον του Πρωτοδικείου του Λονδίνου κατά των εφημερίδων ΙΗΤ και ΝΥΤ.