Απολογισμός Δράσης για το έτος 2015

  • Κατά το διάστημα 16 έως 18 Απριλίου, το ΕλλΚΔΔ σε συνεργασία με το Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο, προχώρησε στη διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Επίλυση Συγκρούσεων στην Οικογένεια με Διαμεσολάβηση». Η εκπαίδευση διήρκεσε τρεις (3) ημέρες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στην εκπαίδευση εκπαιδευτές από το ΕλλΚΔΔ ήταν οι Ιωάννα Αναστασοπούλου και Γιώργος Γραβιάς ενώ από το ΑΨΚ οι Θαλής Παπαδάκης, Μιχάλης Αθητάκης, Κλέλια Γαλάνη, Έρση Κουνέλη και Κωνσταντίνα Λατσώνα.
  • Μετά την επιτυχημένη εκπαίδευση της οικογενειακής διαμεσολάβησης και κατόπιν αιτήματος των συμμετεχόντων στις 29 Απριλίου διοργανώθηκε ένα peer review group με θέμα “How divorce mediation is conducted in the USA” με κεντρική εισηγήτρια την Nan Waller Brunnet.
  • Στις 6 Μαΐου διεξήχθη στην Λευκωσία στην Κύπρο σε συνεργασία με το CEDR το Mediation Advocacy Skills Training με θέμα “Representing your bank in mediation”. Από το ΕλλΚΔΔ εκπαιδευτής ήταν η Ιωάννα Αναστασοπούλου ενώ από το CEDR ο Ronald Bradbeer.
  • Κατά το διάστημα 8 έως 13 Ιουνίου, το ΕλλΚΔΔ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας και το CEDR, πραγματοποίησε το πρόγραμμα Mediator Skills Training. Η εκπαίδευση διήρκεσε 5 ημέρες, ενώ ακολούθησε μία ημέρα διαδικασία αξιολόγησης αλλά και παροχή άτυπης εκπαιδευτικής στήριξης από τους εκπαιδευτές του CEDR/ΕλλΚΔΔ προς τους εκπαιδευόμενους. Σε αυτήν την εκπαίδευση εκπαιδευτής από τον CEDR ήταν ο Andrzej (Andy) Grossman και από το ΕλλΚΔΔ οι Μαρίνα Αρσενοπούλου, Εύη Μπεκίρη και Δημήτρης Θεοχάρης.
  • Στις 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ένα peer review group με θέμα τις Διαπραγματεύσεις στην αίθουσα του ΕλλΚΔΔ. Στην ημερίδα ομιλήτρια ήταν η Ιωάννα Αναστασοπούλου και ο Αλέξανδρος Σαρρής.
  • Στις 11 και 12 Νοεμβρίου πραγματοποίηθηκε στο Λονδίνο από το CEDR το ADR Trainers' Network and Faculty Day καθώς και το CEDR Anniversary Dinner με συμμετέχοντες την Ιωάννα Αναστασοπούλου και τον Δημήτρη Θεοχάρη.

Σε όλη την διάρκεια του έτους έγιναν ενημερωτικές συναντήσεις για την προώθηση της διαμεσολάβησης στον επιχειρηματικό κόσμο της Χώρας. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι λάμβαναν κάθε μήνα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το ενημερωτικό δελτίο (newsletter) του ΕλλΚΔΔ για τη συνεχή πληροφόρησή τους με νέα και απόψεις σχετικά με το θεσμό της διαμεσολάβησης.