Με Νέο Πρόγραμμα Επιδοτείται Η Διαμεσολάβηση Σε Διαφορές Πνευματικής Ιδιοκτησίας Στη Σιγκαπούρη

του Chia Yan Min

Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν την διαμεσολάβηση για διαφορές πνευματικής ιδιοκτησίας σύντομα θα μπορούν να επωφεληθούν από επιδοτήσεις στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Προώθησης  της Διαμεσολάβησης σε Διαφορές Πνευματικής Ιδιοκτησίας θα καλύψει έως $5.500 των δαπανών σε κάθε υπόθεση διαμεσολάβησης, με ισχύ από την 1η Απριλίου.

Το πρόγραμμα στοχεύει να παρακινήσει τις επιχειρήσεις να αναζητούν «λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους και επωφελείς για όλους», όπως ανέφερε το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Σιγκαπούρης (Ipos) χθες.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να επωφεληθούν διάδικοι μέχρι και σε 30 διαφορές πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πέραν αυτού, πέντε ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες νομικοί διορίστηκαν διαμεσολαβητές πνευματικής ιδιοκτησίας. Θα προχωρήσουν σε ακρόαση των υποθέσεων και θα υπηρετήσουν για περίοδο δύο ετών ξεκινώντας από την 1η Απριλίου.

Περισσότερες επιλογές

Στην διαμεσολάβηση προσπαθείς να βρεις μία λύση που να ικανοποιεί και τα δύο μέρη, επομένως έχεις την ευκαιρία να αναζητήσεις περισσότερο ολιστικές λύσεις.

Σύμφωνα με την Joyce Tan, γενική διευθύντρια της εταιρίας Joyce A. Tan & Partners, το βασικό όφελος της διαμεσολάβησης έγκειται στο γεγονός ότι τα μέρη μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς να «έχουν τίποτα να χάσουν».

Τα μέρη μπορούν να ορίσουν ένα κέντρο διαμεσολάβησης της επιλογής τους, όπως το Κέντρο Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, το Διεθνές Κέντρο Διαμεσολάβησης της Σιγκαπούρης ή το Κέντρο Διαμεσολάβησης της Σιγκαπούρης.

Η διαμεσολάβηση πρέπει να πραγματοποιηθεί στην Σιγκαπούρη προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης από το πρόγραμμα.

«Η διαμεσολάβηση ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν τις διαφορές πνευματικής ιδιοκτησίας συνεργατικά και συναινετικά,» είπε η Chiam Lu Lin, αναπληρώτρια διευθύνων σύμβουλος του Ipos.

Αυτό θα ευνοήσει το «κλίμα καινοτομίας» στην Σιγκαπούρη, πρόσθεσε.

Ο καθηγητής David Llewelyn, αναπληρωτής κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Διοίκησης της Σιγκαπούρης, επισήμανε ότι το πρόγραμμα θα διευρύνει το φάσμα των διαθέσιμων επιλογών στο πεδίο της πνευματικής ιδιοκτησίας για την επίλυση των διαφορών.

Ο καθηγητής Llewelyn, ο οποίος έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στην εξάσκηση, την διδασκαλία και την συγγραφή περί δικαίου και είναι ένας από τους πέντε διαμεσολαβητές που διορίστηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, πρόσθεσε ότι αυτό θα «βοηθήσει στην ενίσχυση της αυξανόμενης φήμης του νομικού κλάδου πνευματικής ιδιοκτησίας της Σιγκαπούρης».

Σύμφωνα με την Joyce Tan, γενική διευθύντρια της εταιρίας Joyce A. Tan & Partners: «Στην διαμεσολάβηση προσπαθείς να βρεις μία λύση που να ικανοποιεί και τα δύο μέρη, επομένως έχεις την ευκαιρία να αναζητήσεις περισσότερο ολιστικές λύσειςΗ πιθανότητα τα εμπλεκόμενα μέρη να μείνουν ικανοποιημένα με το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο υψηλή καθώς συμμετέχουν στην αναζήτηση της λύσης.»

Η Tan πρόσθεσε ότι η διαδικασία της διαμεσολάβησης είναι εμπιστευτική, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέρη «νιώθουν πολύ πιο άνετα να αναζητήσουν δημιουργικές λύσεις προκειμένου να διευθετηθούν οι διαφορές. Επιπλέον, είναι πιθανό πέραν της επίλυσης των διαφορών, να οδηγηθούν σε άλλες συναλλαγές ή επιχειρηματική συνεργασία».