Υποχρεωτική η διαμεσολάβηση;

 

Η όλο και πιο έντονη συζήτηση για την εισαγωγή της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ως μέτρου αντιμετώπισης του ακανθώδους ζητήματος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καθιστά άκρως επίκαιρο το άρθρο της Ιωάννας Αναστασοπούλου στην Καθημερινή για την ανάγκη προσεκτικής και σχεδιασμένης εισαγωγής της διαμεσολάβησης, προκειμένου αυτή να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Αύγουστος δεν θα είναι μόνο μήνας διακοπών αλλά και μήνας διεργασιών, μια και αναμένεται στο μέσο του να παρουσιάσει η κυβέρνηση το νομοοθετικό πλαίσιο για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

 Σε χώρες όπως η Αυστραλία, η "διαμεσολάβηση χρεών" αποτελεί εδώ και καιρό ξεχωριστό τομέα στον οποίο ειδικεύονται και δραστηριοποιούνται όχι μόνο φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες οικονομικής συμβουλευτικής. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, όπως αναφέρεται, με την παρέμβαση και δράση ενός τρίτου, οι οφειλές καθίστανται διαχειρίσιμες, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα αποπληρωμής τους.

 Το Κέντρο μας, πιστεύοντας στην ύπαρξη και επαγγελματική δραστηριοποίηση πλήρως καταρτισμένων διαμεσολαβητών, παρέχει ένα από τα πιο ποιοτικά προγράμματα εκπαίδευσης στη διαμεσολάβηση. Σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό CEDR, οργάνωνει εκπαιδεύσεις 40 (Λάρισα, Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας) και 60 ωρών (Κύπρος, Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος & Πανεπιστήμιο Κύπρου) αντίστοιχα, οι οποίες οδηγούν στην πιστοποίηση και διαπίστευση μελλοντικών διαμεσολαβητών.

 

 

Για να δείτε τις επόμενες προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις μας πατήστε εδώ (Λάρισα) και εδώ (Κύπρος).